Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Start in cariera

In cazul consilierii in cariera, exista patru tipuri de client.

Clientul explorator (grupa de varsta 17-27 ani). Acesti oameni se afla la inceputul carierei, ale caror griji sunt legate de propria cunoastere, de intelegerea rolului in lume si la locul de munca, precum si de alegerea acelor optiuni optime de cariera. In aceasta categorie putem include persoane ca student, tineri care au terminat facultate sau tineri care au renuntat la scoala.

 

Clientul de tranzitie (grupa de varsta 28-39 ani). Persoanele aflate in acest interval de varsta lucreaza deja, au fost implicate in decizii privind propria cariera care fie au dus la un regres sau la posibilitati de avansare. De obiecei, astfel de persoane indeplinesc asteptarile pe care le are socitatea sau familia de la ei. Exista in aceasta categorie si persoane aflate in somaj, persoane proaspat disponibilitate sau mame care cauta o schimbare in cariera.

 

Clientul de varsta mijlocie (grupa de varsta 40-52 de ani). Persoanele aflate in acest interval de varsta ocupa deja pozitii bune in cariera pe care au ales-o. Aceste persoane si-au consolidat cunostintele despre piata fortei de munca, precum si despre optiunile pe care le au. De multe ori, aceste persoane au conscut o stagnare in cariera si sunt dispusi sa faca anumiti pasi care nu sunt neaparat in concordanta cu ceea ce asteapta societatea de la ei ci cu ce isi doresc.

 

Clientii pensionati sau aflati in pragul pensionarii (grupa de varsta 53-75 de ani). Aceste persoane se gandesc deja la momentul in care se vor retrage din viata activa. Deja incep sa se gandesaca la perioada pensionarii, fiind fie entuziasmati de multiple posibilitati care pot aparea, fie cuprinsi de teama.

  Indierent de grupa de varsta in care va aflati, consilierea in cariera va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine. Accesand linkul de mai jos veti putea gasi unelte si sfaturi utile pentru cei care isi incep cariera. Totul despre cum sa va pregatiti cv-ul, scrisoarea de intentie sau cum ar trebuie sa arate scrisoarea dumneavoastra de recomandare. Puteti afla cum sa va prezentati in cadrul unui interviu, precum si cateva sfaturi si trucuri despre cum sa negociati cu angajatorul si despre cum sa va comportati in diverse situatii la noul loc de munca. Deasemenea aveti accesul la cateva carti de profil care pot fi utile pentru experienta dumneavoastra ca angajat.

 

Instructiuni CV in limba Romana

descarca  

Model CV in limba Romana

descarca

Instructiuni CV in limba Engleza

descarca  

Instructiuni CV in limba Engleza

descarca

Model scrisoare de intentie

descarca

Sfaturi pentru un interviu de succes

descarca

Combaterea stresului si relationare

descarca    

Drepturi si indatoriri

descarca

Managementul timpului

descarca  

Sugestii prezentare interviu

descarca

   Mail multe sfaturi despre start-ul in cariera poti gasi aici